گوگل از سیا خطرناک تر است

بنیانگذار ویکیلیکس در یادداشتی که در هفتهنامه «نیوزویک» به چاپ رسید به نقش گوگل در ناآرامیها و اغتشاشات ایران اشاره کرد و گفت که گوگل کارهایی را میتواند انجام دهد که «سیا» قادر به انجام آن نیست.
به گزارش خبر لنده به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، «جولیان آسانژ» بنیانگذار ویکیلیکس که بسیاری از اسناد محرمانه دولت آمریکا را فاش کرد هماکنون یادداشتی را در هفتهنامه «نیوزویک» به چاپ رسانده است.
آسانژ در بخشی از این یادداشت به اقدامات گوگل در تحولات جهان اشاره کرد و نوشت، «جرد کوهن» که هماکنون مدیر بخش ایدههای گوگل است در سال 2010 از وزارت خارجه آمریکا به گوگل رفت. وی پیش از آن یکی از مشاوران ارشد «کاندولیزا رایس» و «هیلاری کلینتون» وزرای خارجه سابق آمریکا بود. او در آن زمان خود را کارشناس امور مربوط به «تروریسم، افراطگرایی، اثرات فناوریهای ارتباطی قرن 21 با سیاستمداری و همچنین ایران» معرفی کرده بود.
به گفته آسانژ دوستی صمیمی کوهن با گوگل در همان سال آغاز شد که با «اریک اشمیت» مدیرعامل گوگل در خصوص خرابههای پس از اشغال بغداد تحقیق انجام داد. فعالیتهای وی در آنجا نهایتا به شکلگیری بخش «ایدههای گوگل» منجر شد.
آسانژ ادامه داد، کوهن چند ماه قبل از آنکه با من دیدار کند، در صدد بود که سفری به مرز ایران در آذربایجان داشته باشد، تا با جامعه ایرانیانی که در نزدیکی مرز هستند بعنوان بخشی از پروژهای کار کند که تحت عنوان «جوامع سرکوبگر» بود.
«فرد برتون» معاون رئیس اطلاعات استراتفورد که خود یکی از مقامات امنیتی وزارت خارجه آمریکا بود، در یک ایمیل داخلی در اینباره نوشته بود: «گوگل از حمایت و پوشش هوایی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا برخوردار است. در واقع گوگل کارهایی را میتواند انجام دهد که سیا قادر به انجام آن نیست».
بنیانگذار ویکیلیکس به نقش کوهن اشاره کرد و نوشت که کوهن کسی است که وقتی هنوز در وزارت خارجه آمریکا بود، در سال 2009 به «جک دورسی» مدیر اجرایی توییتر ایمیل زد و از او خواست تا تعمیرات سایت را که برای آن زمان برنامهریزی شده بود، برای کمک به اعتراضات در ایران به تعویق بیاندازد.
وی تصریح کرد که گوگل بعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای اینترنتی جهان، میبایست بعنوان یک نگرانی جدی در سطح جهان تلقی شود و گفت: «گوگل به طور پیوسته برای بسیاری از افراد به اینترنت تبدیل شده است. نفوذ گوگل بر گزینهها و رفتار کلی افراد به مفهوم قدرت واقعی این شرکت اینترنتی برای نفوذ در مسیر تاریخ است».
نیوزویک در مورد دیدار آسانژ و اشمیت نوشته است: «برای آسانژ، توان آزادیبخش اینترنت بر اساس آزادی و عدم وابستگی به کشورهاست. اما برای اشمیت، آزادیبخشی یکی از اهداف سیاست خارجی ایالات متحده است که از طریق مرتبط کردن کشورهای غیرغربی به شرکتها و بازارهای غربی به دست میآید».
انتهای پیام/ط
پربیننده ترین
- ● نجوای عاشقانه مردم لنده در شب قدر
- ● دیدار نوروزی مسئولان لندهای با خانواده شهید سیروس
- ● حمله خرس قهوهای به جوان ۲۰ساله در موگرمون
- ● افزایش ۱۰ درصدی مسافران نوروزی در لنده+ تصاویر
- ● خانهتکانی شهرداری لنده برای استقبال از نوروز+ تصاویر
- ● پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایهگذاران در لنده+ تصاویر
- ● موگرمون بهشت گمشده جنوب ایران+ تصاویر
- ● سرمایهگذاری برای اشتغال جوانان لندهای
- ● محور لنده-تشان شتاب دهنده توسعه کهگیلویهوبویراحمد
- ● مطالبه خانواده شهید لندهای به ثمر نشست
- ● خبر خوش فرماندار در خصوص بیمارستان لنده+تصاویر
- ● آغاز عملیات اجرایی ساخت پارک بانوان در لنده/دغدغه هنرمندان را درک می کنیم+ تصاویر
- ● بهار زیبای دشت شیتاب لنده
- ● رفع مشکل ۲۰ساله یک خیابان در لنده+ تصاویر
- ● بلاتکلیفی۳ ساله پروژه دارالقرآن لنده
آخرین اخبار
- * خدماترسانی به روستاهای اقماری در لنده+ تصاویر
- * حمله خرس قهوهای به جوان ۲۰ساله در موگرمون
- * شروع فعالیتهای اشتغال و آموزش بنیادعلوی در لنده
- * وجود ۱۴ مدرسه کانکسی و سنگی در لنده+ تصاویر
- * وجود ۱۴ مدرسه کانکسی و سنگی در لنده+ تصاویر
- * گسیل شدن خدمات به محلههای محروم لنده
- * جانمایی عرشه پل دره وحشت موگرمون
- * عدم مناسبسازی محیط ادارات لنده برای معلولین
- * چالشهای سلامت در شهرستان لنده
- * لنده غرق در غبار
- * آلودگی هوا مدارس لنده را غیرحضوری کرد
- * آغاز عملیات اجرایی ساخت پارک بانوان در لنده/دغدغه هنرمندان را درک می کنیم+ تصاویر
- * طوفان کهگیلویهوبویراحمدیها در سالروز عملیات وعده صادق
- * اعطای ۴۳۰ فقره تسهیلات ساخت مسکن در لنده
- * ضرورت اجرای سیستم پایش تصویری در لنده