کدخبر: ۷۰۳۵۲
۰۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۵:۵۲
چاپ

روحانی: این دولت اهل لجبازی نیست/ دانشگاه‌ها امروز نیاز به فضای آرام دارند

بررسی صلاحیت و برنامه‌های پیشنهادی نیلی‌احمدآبادی از دقایقی قبل با حضور رئیس‌ جمهور در صحن علنی مجلس آغاز شد.

به گزارش خبرلنده به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا، بررسی رأی اعتماد به محمود نیلی‌احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور آغاز شد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور چهارشنبه هفته گذشته 30 مهرماه طی نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «محمود نیلی‌احمدآبادی» را به عنوان سومین فرد به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد.

رئیس‌جمهور پیش از این «میلی‌منفرد» و «رضا فرجی‌دانا» را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلی‌منفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرند، اما فرجی‌دانا توانست از فیلتر رأی اعتماد بگذرد ولی عبور از این فیلتر به معنای تثبیت حضور 4 ساله در یک وزارتخانه نیست.

چند ماهی بیش، از عمر وزارت فرجی‌دانا نگذشته بود که وکلای ملت به دلیل انتصابات آقای وزیر و نیز عملکرد نادرست وی در این وزارتخانه کلیدی، طرح استیضاح فرجی‌دانا را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردند.

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیس‌‌جمهور یک ساعت فرصت دارد از نیلی‌احمدآبادی دفاع کند.

 

سپس 2 مخالف و 2 موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند، البته هر نماینده مخالف یا موافق می‌تواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد.

پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامه‌های وزیر پیشنهادی، خود وزیر پیشنهادی علوم پشت تریبون قرار می‌گیرد و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد ضمن تشریح بیوگرافی و سوابق خود، برنامه‌هایش را ارائه دهد.

در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی وکلای ملت می‌گذارد.

 

کل زمان بررسی صلاحیت نیلی‌احمدآبادی 150 دقیقه معادل 2 ساعت و 30 دقیقه است، البته ممکن است برخی مخالفان از ایراد سخنرانی انصراف دهند که در این صورت موافق هم صحبت نمی‌کند و در نتیجه از این زمان کاسته می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی رئیس جمهوری کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، پس از سلام و درود به امام حسین علیه السلام و یاران باوفای ایشان، اظهار داشت: خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در
 
 
محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بناست بار مسئولیت سنگین آموزش عالی را بر دوش گیرد، با هم به بحث و گفت‌وگو بنشینیم اما سرآغاز سخنم را از آن معلم بزرگ یاد می کنم، از سردار آزادی،
 
 
از پرچمدار ایستادگی و مقاومت،‌ از کربلایش، از عاشورایش، از بوی عطر ایستادگی و شهادت او و یارانش که این عطر روز به روز مشام انسانها و جامعه را در مسیر هدایت معطر می سازد.
 
 
وی افزود: او بود که فرمود رضی الله رضانا اهل البیت نصبر علی البلاء یفوینا اجور الصابرین؛ او همه خوشنودی‌ها و لبخندها و رضایت‌ها را در سایه رضایت آفریدگار جهان می دانست و میدید.
 
 
رئیس جمهور تصریح کرد: لذا خود با افتخار و هر آنچه داشت را در راه رضای حق فدا نمود و در آخرین لحظات نیز گفت که الهی رضا برضاک، صبرا لبلاک، لا معبود سواک، یا غیاث المستغیثین؛ افتخار همه ما شیعیان و مسلمانان و
 
افتخار همه آزادگان عالم، به وجود مقدس ابی عبدالله الحسین (ع)، به راه و سیره اوست و همان راه پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) و امام مجتبی(ع) را پیمود که سراسر نهضتش برای ما درس است؛ درس اخلاق؛ درس ادب؛ درس
 
ایستادگی و درس فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام که اِنما خَرجتُ لِطَلبِ الاصلاح فی اُمت جدی.
 
 
روحانی ادامه داد: او برای اصلاح همه نابسامانی‌ها و مفاسد و ظلم‌ها و فشارهای نابجا و انحرافات در جامعه ایستاد که گفت "انی احب ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر"؛ او می‌خواست همه خوبی‌ها در جامعه استقرار یابد و
 
بدی‌ها و رذالت‌ها را از جامعه بزداید.
 
روحانی ادامه داد: مهمترین هدف دولت و مجلس، قوای سه‌گانه و همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران اصلاح جامعه، استقرار نیکی‌ها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است؛ هرجا با هم بوده و دست به دست هم دادیم، هر
 
جا همدل بودیم، همنوا بودیم، دل نازک نبودیم، دل به هم دادیم، آنجا پیروز صحنه بودیم. در سیاست خارجی پیروز شدیم، در سیاست داخلی پیروز شدیم، در اقتصاد گام‌های مهمی به جلو برداشتیم و برای نه تنها امنیت کشور که
 
امنیت منطقه و جهان قدم‌های استوار برداشتیم.
 
 
بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است
 
 
وی با بیان اینکه هر جا که خدایی ناکرده بین ما اندک فاصله‌ای ایحاد شد دشمن از آن استفاده کرد، گفت: دولت همانطور که بارها اعلام کرده در برابر مجلس، راهش، ادب و اخلاق و قانون است. بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ، افکار عمومی است. این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد. افکار عمومی ملت ما، نه فاصله را می‌پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می‌پسندد.
 
 
دولت اهل لجبازی نیست
 
رئیس جمهور تأکید کرد: این دولت اهل لجبازی نیست؛ در برابر تصمیم مجلس شورای اسلامی، برای سوال از وزرا و برای استیضاح وزرا، به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می‌گذارد. منشا
 
مشروعیت حقوقی و سیاسی را آرای مردم و نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را هم جدا از مقبولیت اجتماعی و مشروعیت سیاسی نمی‌بیند، امروز ما در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقه‌ای هستیم.
 
روحانی ادامه داد: شرایط جهانی به گونه‌ای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت، حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده و ما باید با شرایط جدید و وضع اقتصادی جهانی که البته همیشه در موضوع نفت، اقتصاد تنها حاکم
 
نبوده و معمولاً سیاست و توطئه‌های جهانی هم نقش بسزایی داشته و دارد، کنار بیاییم. ما در شرایطی هستیم که متاسفانه منطقه ما از شمال آفریقای تا خاورمیانه‌ را ناامنی و بی‌ثباتی فراگرفته است.
 
" همسایگان شرقی و غربی ما و از همه سمت مشکلات و ناامنی را امروز شاهدیم؛ چشم امید دوستان ما و چشم امید مسلمانان و مردم منطقه به ایران اسلامی است؛ به ملت بزرگ و متحد این سرزمین است و امروز بحمدالله ما شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری و همدلی در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری هستیم، همه ما هدف واحدی را دنبال می‌کنیم که بعد از رضای حق، رضای عامه است؛ خشنودی خداوند و مردم همه هدف ماست."
 
وی خاطر نشان کرد: انشاءالله در کنار هم با توفیقات الهی و عنایت حق و با توجهات حضرت ولی عصر(عج) و عنایت ارواح طیبه پیامبر(ص) و ائمه و امام حسین(ع) و اصحاب و یارانش، ما می‌توانیم این راه را ولو با دشواری‌های مختلف، به خوبی به مقصد برسانیم.
 
روحانی اضافه کرد: پارسال شاید در یک همچون ایامی بود که در جمع شما نمایندگان محترم، وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت. یکسالی از آن رای اعتماد گذشته است؛ گرچه نمایندگان محترم در مقطعی دیگر
 
در چارچوب حق قانونی، اعتمادشان را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را در حد لازم به آن وزیر ندادند و بناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری، از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد و امروز برای
 
سومین بار است که برای این وزارتخانه من در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما می‌تواند این بار سنگین را به دوش گیرد به محضر شما معرفی خواهم کرد.
 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: وزارت علوم از حساسیت خاصی آنهم با یک جمعیت دانشجویی بالای 4 میلیون نفر برخوردار است، آنهم با محققین و اعضای هیئت علمی حدود 70 هزار نفر، جمعیت بسیار بزرگ، فرهیخته، تاثیرگذار و امید برای آینده کشور.
 
روحانی همچنین در ادامه سخنانش گفت: اگر ما به فکر نشاط علمی و پیشرفت علمی و توسعه علمی و توسعه اقتصادی و اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد دانش محور هستیم، راهش از مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها می‌گذرد.
 
وی خاطر نشان کرد: در انقلاب اسلامی و در تحولات اجتماعی، همواره دانشگاه جزء پیشتازان بوده است، از سال 42 دانشگاه به‌ویژه دانشگاه تهران در صحنه نهضت اسلامی بود و یادمان نرفته فروردین 43 در بازگشت امام از زندان، در مدرسه فیضیه دانشگاهیان عزیز در آن جشن شرکت کرده و با دسته گل قرمزی که به همراه خود به مدرسه آورده بودند، وحدت و اتحاد حوزه و دانشگاه را آنجا بنیان نهادند. دانشگاه نیاز دارد به اینکه مرکز علم و دانش باشد.
 
رئیس جمهور ادامه داد: امروز دانشگاه‌های ما از لحاظ کمیت وضع خوبی دارند؛ از لحاظ تاسیسات و ساختمان شاید امروز با صندلی خالی و فضای خالی هم در دوره کارشناسی مواجه باشیم، اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه‌ها را در مسیر توسعه بیشتر قرار دهیم. چه در علوم تجربی و چه در زمینه بهداشت و درمان و چه در علوم انسانی که برایمان بسیار حائز اهمیت است.
 
روحانی اظهار داشت: دانشگاه‌های ما امروز نیاز به فضای آرام دارند که یک مرکز اندیشه، علم، تحقیق و دانش باشند. ما نمی‌خواهیم بگوییم دانشگاه‌های ما از سیاست فاصله داشته باشند و از مسائل سیاسی بی‌خبر باشند اما حتما هم نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد.

در حال تکمیل. . .

انتهای پیام/گ