کدخبر: ۷۴۲۶۸
۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۰۵
چاپ

يادداشت:

نقش شهید وفرهنگ شهادت در هدایت نسل جدید

هرآنچه که امروز در کشور ما دایر وپابر جاست، همه به برکت خون شهیدان است و کم ترین کار ما در برابر خون شهیدان، برگزاری اینگونه کنگره ها در گرامیداشت رشادت های آنان است. و مضافاٌ ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سبب مصون ماندن جامعه از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است ، ضمن اینکه در حفظ آمادگی وارتقاء ضریب دفاعی کشور در برابر حملات احتمالی نظامی دشمنان نیز بسیار کارساز ونقش تعیین کننده ای خواهد داشت .

به گزارش پايگاه خبري تحليلي خبرلنده، آری تربیت افسران جنگ نرم وآموزش رزمندگان جبهه فرهنگی ، ومصونیّت بخشی به نسل جوان ، در مقابل تهاجمات نامحدود فرهنگی ، فقط در شعاع انوار فرهنگ شهادت ومکتب عاشورا ودر سایه سار امتثال از ولایت مطلقه فقیه ، ظهور پیدا می کند . همچانکه امروز به برکت آشنایی جوانان ايران اسلامي با فرهنگ شهید وشهادت ودر پرتو توجهات وعنایات الهی و هدایت های پیامبر گونه رهبر حکیم وفرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای حفظهم الله ، عزیزانی در هییأت مذهبی وبسیج مستضعفین تربیت شده اند که ما مظاهر آن را در هیچ مکتبی وکشوری مشاهده نمی کنیم.

«« إِنَّ اللَّهَ اشْتَري‏ مِنَ الْمُؤْمِنينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقاتِلُونَ في‏ سَبيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَ يُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجيلِ وَ الْقُرْآنِ وَ مَنْ أَوْفي‏ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِکُمُ الَّذي بايَعْتُمْ بِهِ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ »

(بدرستی که خداوند از مؤمنان جانها و مالهایشان را خریده ، در مقابل این که بهشت از آن آنها باشد، در راه خدا کارزار می کنند و می کشند و کشته می شوند، این وعده حقی است که در تورات و انجیل و قرآن ذکر شده است وکیست که در عهدش از خدا وفادارتر باشد؟ پس به معامله ای که انجام داده ایدشادمان باشید و این همان رستگاری بزرگ است )

شهدای نسل سوم ، علیرغم ژرف و بسیط وبی نهایت بودن مظروف  وقلیل ومحدود بودن ظرف ، در حد ادای تکلیف وگنجایش ظرف موجود که یک یادداشت اجمالی ومختصر است ، به نقش شهید و فرهنگ شهادت ، در الگو دهی به جوانان ، بویژه نسل سوم یا به تعبیری ، الگو دهی شهدای نسل سوم والگو پذیری نسل سوم انقلاب اسلامی  از این  اسوه های واثق ، وهدایت آنها در مسیر کمال وخط ولایت ومصونیت بخشی به آنهایی که بصورت تحقیقی واستدلالی  نه تقلیدی ، به فرهنگ وآرمانهای شهدا متوسل ومتمایل شده اند بپردازیم .

در قاموس شهدا شهرمان، واژگان مقدس واصیل وپر معنایی چون، توحید، ولایت، شهید وشهادت، نورافشانی وظلمت زدایی می کنند، و معنی ومفهوم تعبد وبندگی ومعرفت الله (خدا شناختی وخدا شناسی) و ایمان تحقیقی وولایت پذیری وسعادتمندی در دنیا وآخرت و معرفت نفس (انسان شناختی وانسان شناسی) را به بهترین روش  فلسفی، علمی وکاربردی تعریف می نمایند، که به شرط توجه و تعمق در آن ، چنان انسان را متحول ومتعالی وبه حق تعالی نزدیک می کند ، که اگر به درستی حق آن اداء و وبرای نسل جوان تعریف شود ؛  از انسانهای متمرّد حُر می سازد  واز مومنین وعارفین به حق ولایت اسماعیل ، و آحاد مردم در جامعه اسلامی را چنان تربیت وهدایت  خواهد کرد ؛ که به راحتی و به معنی واقعی ،  قادر به درک توحید باشند . ومتعاقب آن بتوانند ، با بصیرت ومعرفتی که تحصیل می کنند ،  ابراهیم وار تبر بر داشته  وبت های اطراف خودرا شکسته و سپس اسماعیل های وجود خویش را ، در راه  جلب رضای معبود ، به قربانگاه برده و ذبح نماید .

نکو داشت وزنده نگه داشتن یادشهدای واجب الاحترام شهرمان، که به فرموده رهبر حکیم وفرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای ، کمتر از شهادت نیست ،  مصداق یاد خداست . چراکه این اسوه های حسنه ، مثل حقایق قرآن زنده اند و بلتبع دل هرشهید قرآن بالغی است که اسرار عالم در آن نهفته است .

 بنابراین شهدا در تمام یادواره ها و نکوداشت هایی که به یاد آنان برگزار می شود شرکت می کنند .

البته باید بدانیم که یادواره ویا کنگره شهدا خود هدف نیستند، وشهدای عزیز نیز به چنین مراسم هایی احتیاج ندارند  بلکه فلسفه وچیستی وچرایی اینگونه مراسم رسیدن به اهداف شهدا و کسب بصیرت است . و باید خروجی اینگونه مراسم ، ایجاد انگیزه وبصیرت افزایی در جوانان ، به منظور توسعه وتثبیت گفتمان انقلاب اسلامی وایستادگی بر اصول وآرمانهای انقلاب اسلامی وخنثی سازی توطئه های دشمنان داخلی وخارجی باشد . 

آری ، هدف از برگزاری مراسم یاد واره شهداء ، احیا وترویج فرهنگ شهادت است . برای جلوگیری از گم کردن راه است . چراکه شهدا مثل ستارگان درخشان در شب تار می درخشند وپرده ظلمت وگمراهی را می درند . و حق از باطل را ، سره از ناسره را ،  واصل از فرع را برای ما نمایان می سازند . واز مشتبه شدن حق ممانعت می نمایند .

 متاسفانه هستند فرد یا افرادی که از روی بی خبری وعدم بصیرت ویابعضاٌ از روی عناد ولجاجت، ساز دشمنان را کوک ودر آن می دمند ، وبر خلاف واقعیت ، فرهنگ شهادت را به معنای خشونت طلبی و کشتار و جنگ و ظلم ویاد آوری بدیهای جنگ تعریف ، و به خورد مخاطبان خاص خود می دهند وبه اجرای چنین مراسمی اعتراض می کنند .

در حالیکه فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ خدا محوری وتوحید مداری ، اخلاق مداری، تکلیف پذیری، ولایتمداری و ولایت پذیری است. و در حقیقت  هرچه از شهیدان گرانقدر تجلیل شود از شکوه و عظمت ملت بزرگ ایران عزیزتجلیل شده است .

 هرآنچه که امروز در کشور ما دایر وپابر جاست، همه به برکت خون شهیدان است و کم ترین کار ما در برابر خون شهیدان، برگزاری اینگونه کنگره ها در گرامیداشت رشادت های آنان است. و مضافاٌ ترویج فرهنگ ایثار و شهادت  سبب مصون ماندن جامعه از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است ، ضمن اینکه در حفظ آمادگی وارتقاء ضریب دفاعی کشور در برابر حملات احتمالی  نظامی دشمنان نیز بسیار کارساز ونقش تعیین کننده ای خواهد داشت .

هدف دیگر از برگزاری این نوع کنگره ها، حفظ و تقویت روحیه حماسی در میان نسلی است که در جنگ حضور نداشته‌اند . چرا که استکبار دست از ما بر نمی‌دارد. ما هنوز در جنگ هستیم و به فرموده رهبر معظم انقلاب  ، دشمن جنگ نرم را آغاز کرده است و به همین دلیل باید نسل جدید تمام ترفندها و برنامه‌های دشمن را پیگیری و رصد کند تا بتواند برای مقابله با آنها برنامه ریزی کند .

بطور متیقن ، از نشانه های عظمت و وعلائم حیات وپویایی یک مکتب انقلابی واسلامی، مآنوس بودن نسل جوان آن مکتب ، با فرهنگ غنی شهادت و تقریب نسلها وبه حداقل رساندن فاصله های فکری ومعنوی نسل اول ، با نسلهای بعدی وایجاد وحدت فکری وعقیدتی وتولید انگیزه واحد بین جمیع پیروان ، به منظور پاسداری از اصل انقلاب ومکتب وپایبندی وایستادگی بر گفتمان انقلاب ومکتب  و ترویج  روحیه وگفتمان مقاومت وپایداری است .

این عکس شهدایی که در یادواره ها زده می شود ، همه اینها پیام دارد و با ما حرف می زنند  .وقتی این عکسها را خواهران می بینند ، به آنها می گویند: « که حجاب سنگر تو است مواظب سنگرت باش که دشمن از تو نگیرد.» و وقتی هم برادران عکس ها را به نظاره می نشینند می گویند: « مواظب رهبر و انقلابت باش که این نوع پیام رسانی ها خیلی ارزشمند است. »

 بنابراین ، با توجه به هجمه ها و تهاجمات فرهنگی که امروز صورت گرفته است ، این یادمان ها در فضای شهری یک تلنگری بر ذهن ها است ، که ان شاء الله جوانان در راه ولایت، ایثار، رشادت و شهامت قدم های مثبتی را بردارند . و وظیفه هر شخص و مسئولی است که یاد و نام شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه دارند و به ویژه مسئولین که باید روحیه جهادی را در محیط اداری جاری و ساری کنند.  

ما باید شهدای شهرمان که افتخار هر بهبهانی هستند را  به عنوان اسوه های حسنه والگوهای شایسته وبی نظیر ، به رخ مسئولان شهری بکشانیم واز آنها بخواهیم ، که تحت هیچ شرایطی از مسیر شهدا خارج نشوند . وآرمانهای شهدا را خط قرمز بدانند  ومواظب باشند تحت هر شرایطی از این خط قرمر ها عبور نکنند .  ودر کل با تداوم چنین مراسم هایی ،  نباید اجازه دهیم که مردم در پیچ و خم های زندگی شهدا را فراموش کنند . که اگر چنین شود دچار غفلت شده و همه ضربه ها از مسیر همین غفلت پیش خواهد آمد. .

بدیهی است که تنها راه برون رفت از بن بست هایی که ، امروز شهرهايمان در آن قرار گرفته ، و بهترین راه جبران عقب افتادگی های این شهرها ،  با الگو پذیری از روحیه جهادی وایثارگرانه شهدا، ممکن است ولاغیر . جهانیان امروز متوجه شدند که پیشبرد امور مادی و معنوی جهان ، به دست انسانهایی شایسته و کارآمد محقق خواهد شد که شهدا نمونه بارز اینگونه انسانها هستند .

انتهاي پيام/م75