کدخبر: ۸۸۶۱۰
۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۷
چاپ

گزارش ویژه:

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

مسئله کیفیت نان به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم لنده محسوب می‌شود که متأسفانه این روزها گلایه‌های زیادی را به همراه داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرلنده» نان به‌عنوان قوت غالب مردم کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود که هرچه نان مصرفی مردم در جای‌جای این استان باکیفیت‌تر باشد شاهد کاهش میزان هدررفت نان مصرفی و به‌اصطلاح بیات شده در جامعه خواهیم بود.

متأسفانه امروزه کیفیت نان موضوعی است که در سطح بیشتر شهرستان‌های استان مغفول مانده و همین امر علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای شهروندان در پی داشته موجب افزایش دورریز این ماده غذایی مهم و ارزشمند شده است.

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

افزایش نگران‌کننده خریداران نان‌خشک و بیات شده در سطح کوچه‌ها و معابر گواه روشنی بر این ادعا است که نان‌خشکی هر کیلویی ۵۰ هزار ریال تا ۷۰ هزارریالی از شهروندان خریداری می‌کنند این در حالی است که برای تهیه و تولید هر کیلو گندم و تبدیل به آرد تا به دست مصرف‌کننده برسد بالای ۵۰۰ هزار ریال هزینه می‌شود.

اینکه گاهی نان خمیر باشد یا خشک و یا نان امروز را فردا نتوان مصرف کرد یکی از مشکلاتی بوده که داد مردم را نسبت به کیفیت نان درآورده است.

بیشتر مردم شهرستان لنده از بی‌کیفیت بودن نان گلایه‌مندند، البته برخی از خبازان هم عنوان می‌کنند پخت نان برای نانوایان سود ندارد چرا که هزینه‌های تولید و افزایش اجاره‌بها موجب شده که بر کیفیت کار آنان تأثیر بگذارد.

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

به‌هرحال مردم از کیفیت نان می‌نالند و خبازی‌ها از کیفیت پایین آرد و کارخانه‌ها آردسازی، اما آیا می‌توان علت کیفیت پایین نان را به یک عامل مشخص ربط داد؟ این در حالی است که به دلیل کیفیت پایین نان همچنان بخش عمده‌ای از آن روانه نان‌خشکی‌ها می‌شود و تنور ضایعاتی‌ها را داغ نگه داشته است.

محمدی از شهروندان لنده‌ای در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس گفت: نان قوت غالب بیشتر مردم در شهرستان لنده و سایر مناطق استان است و باتوجه‌به وضعیت معیشتی مردم نان به‌عنوان مهم‌ترین عنصر سبد غذایی این مردم محسوب می‌شود.

 وی افزود: متأسفانه در سطح شهر لنده تنها دو الی سه نانوایی نان باکیفیت دارند که مسئله هم باعث شده روزانه نیز شاهد شلوغی زیاد این نانوایی‌ها هستیم.

 این شهروند لنده ای گفت: بیشتر مواقع ما نان خود را از دهدشت تأمین می‌کنیم؛ ولی جای سؤال است که چرا نان دهدشت با شهر لنده این اندازه در کیفیت با همدیگر متفاوت هستند.

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

 وی افزود: اگر آرد توزیعی کارخانه یکی است و دستگاه‌های پخت هم یک نوع هستند، پس دلیل این بی‌کیفتی نان در لنده چیست؟

 محمدی گفت: انتظار داریم مسئولان شورای آرد و نان در استان و شهرستان‌ها نسبت به ارتقای سطح کمی و کیفی آرد توزیعی در شهرستان‌ها نظارت کافی داشته باشند.

 عزیزی دیگر شهروند لنده ای گفت: در بحث کیفیت نان متأسفانه خیلی دقت لازم از سوی متولیان امر صورت نمی‌گیرد چرا که اگر بازرسی‌ها تداوم می‌داشت چرا از ۱۵ واحد خبازی در لنده تنها دو الی سه واجد نان با کیفت تولید می‌کنند.

 وی افزود: وقتی آرد توزیعی همه واحدهای خبازی در شهرها یکی است چرا کیفت نان در دو شهر لنده و دهدشت واقعاً با همدیگر متفاوت است.

 این شهروند لنده ای گفت: به اعتقاد بنده باید دوره‌های آموزشی برای همه خبازان برگزار شود و یا تسهیلاتی برای بازسازی دستگاه‌های پخت نان واگذار شود تا همه را بهسازی کنند.

 یکی از متصدیان این نانواها در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: ما همه تلاشمان را می‌کنیم که نان باکیفیت به مشتری تحویل دهیم، اما متأسفانه کیفیت آرد پایین است و این مسئله در بی‌کیفت بودن نان کاملاً تأثیرگذار است.

 وی افزود: ما تمام توان خود را به کار می‌بریم که نان باکیفیتی تحول مردم دهیم؛ ولی متأسفانه وقتی آرد توزیعی فاقد کیفیت لازم باشد قطعاً ما نیز متضرر خواهیم شد.

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

 انتقاد فرماندار لنده از وضعیت نان مصرفی مردم
فرماندار شهرستان لنده با انتقاد از وضعیت بی کیفیتی نان مصرفی مردم در این شهرستان انتقاد و خواستار بررسی این مسئله مهم شد.

بی کیفیتی نان در شهر لنده به‌گونه‌ای است که در اولین جلسه شورای اداری این شهرستان با انتقاد از وضعیت کیفیت نان در این شهر خواستار پیگیری و بررسی دقیق این مسئله از طریق ادارات متولی شده بود.

به‌منظور بررسی این موضوع و مسائل و مشکلات مربوط به نانوایی‌های سطح شهر لنده و همچنین وضعیت توزیع آرد روستایی و عشایر جلسه شورای آرد و نان شهرستان لنده با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی، رئیس جهاد کشاورزی و رئیس امور عشایری در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

 سید محمد تقوی در این جلسه با اشاره به کیفیت پایین نان در این شهر گفت: این وضعیت کیفیت زیبنده مردم این شهر نیست من از کسانی که در این حوزه تخصص دارند، سؤال کردم و واقعاً کیفیت اصلاً مناسب نیست.

 وی گفت: مردم اصلاً از وضعیت بهداشتی و کیفیت نان رضایت ندارند و اگر کمبودی در سهمیه آرد وجود دارد ما می‌پذیریم و وظیفه ما است که پیگیر باشیم؛ اما بحث کیفیت موضوع دیگری است.

داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده

 فرماندار لنده با اشاره به سهمیه‌های روستایی، عشایری و شهری آرد و اینکه اگر کمبودی وجود دارد متوجه مسئولین است، افزود: این کمبودها را می‌پذیریم و همه مسئولین متولی این موضوع باید تلاش کنند این مشکل هرچه سریع‌تر رفع شود.

 تقوی افزود: چرا باید کیفیت نان پایین باشد تا بعضی از شهروندان مجبور شوند با تمام هزینه و خطرات راه از شهرهای هم‌جوار نان را تهیه کنند و باتوجه‌به اینکه نان قوت غالب مردم است این موضوع پذیرفته نیست.

 فرماندار لنده با اشاره به‌ضرورت نظارت مستمر بر نانوایی‌ها و فراهم‌کردن شرایط آموزش خبازان خاطرنشان کرد: باتوجه‌به این که آرد با یارانه در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد و قطعاً با این شرایط برای نانوا به‌صرفه است، باید به‌صورت روزانه نظارت و بازرسی انجام گیرد تا هم از کم‌فروشی‌ها کاسته شود و هم مسئله کیفیت نان مردم این شهر حل شود.
انتهای خبر/

پربیننده ترین