کدخبر: ۸۸۶۳۸
۱۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۱
چاپ

روح‌الامینی در گفتگو با صبح زاگرس:

امیدآفرینی و ترویج آن لازمه کار دانشجو است

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: امیدآفرینی و ترویج آن در جامعه لازمه کار دانشجوی بسیجی و انقلابی لذا همه ما باید برای بحث جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری سنگ تمام بگذاریم.

عبدالحسین روح‌الامینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خبرلنده»در خصوص نقش دانشجویان در انقلاب اسلامی در روز دانشجو گفت: انقلاب اسلامی در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در قم آغاز شد و دانشجویان نیز همراه با سایر اقشار همانند روحانیون، بازاریان و سایر صنوف همراه با امام خمینی (ره) بودند و در تمامی صحنه‌ها بودند و دانشجویان به رکن اصلی انقلاب در کنار سایر نیروها بودند.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: وقتی مبارزات و تظاهرات در سال ۱۳۵۰ به اوج خود رسیده بود رسالت آگاهی‌بخشی به جامعه را دانشجویان برعهده گرفته بودند.

وی در ادامه افزود: در یک مقطعی نیز انجمن اسلامی پزشکان با جلساتی که با شهید مطهری و شهید بهشتی داشتند و فعالیت در حسینیه ارشاد نقش خود را در فعالیت‌های سیاسی و آگاهی‌بخشی و بصیرت دهی به اقشار مختلف مردم پررنگ‌تر کردند.

روح‌الامینی گفت: بعد از بسته‌شدن حسینیه ارشاد نیز دانشجویان با حضور در مساجد و برخی از شهرستان‌ها نقش روشنگری خود را ادامه دادند و همواره ارتباط خود را با روحانیت مبارز حفظ کردند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مسجد آیت‌الله مهدوی کنی، مسجد آیت‌الله مفتح، مسجد قبا و بسیاری از مساجد مهم در گوشه‌وکنار کشور پاتوق دانشجویان برای رساندن پیام‌های امام خمینی (ره) بودند.

نماینده مردم تهران، اسلام‌شهر، پردیس، ری و شمیرانات گفت: در سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز دانشگاه تهران به طور خاص و سایر دانشگاه‌های بزرگ نیز محل ظهور و بروز جلسات مختلف دانشجویی در ارتباطات با مسائل انقلاب بودند که دانشگاه شریف، دانشگاه تهران، امیرکبیر، علم و صنعت و سایر دانشگاه‌های کشور همراه شده بودند.

 دانشگاه تهران کانون انقلاب

 وی خاطرنشان کرد: اما دانشگاه تهران کم‌کم به یکی از مهم‌ترین کانون‌های انقلاب تبدیل شد و حتی زمین چمن دانشگاه تهران که امروز محل برگزاری نمازجمعه تهران است پیش از انقلاب محل جلسات و میتینگ‌ها بود.

روح‌الامینی گفت: به‌طوری‌که تمامی سازماندهی انجمن‌های اسلامی و تشکل‌های دانشجویی از این طریق و حتی کتابخانه‌های دانشگاه با محوریت دانشجویان هدایت و راهبری می‌شدند.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشجویان آرام‌آرام مبارزات خود را شروع کردند و تمامی محافل داخلی و بیرونی را معطوف به جریانات انقلاب کردند.

 نقش ارزشمند دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز دانشجویان همواره نقش مهمی در تحولات انقلاب اسلامی در همه زمینه‌ها داشتند.

 روح‌الامینی گفت: دانشگاه تهران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز محلی برای تمامی جلسات مهم دانشجویی بود که حتی روزنامه‌های کیهان، جمهوری اسلامی و سایر روزنامه‌ها نیز تمامی این جلسات را پوشش خبری می‌دادند.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: در همان روزهای بعد از انقلاب که رسانه‌ها به شکل امروزی مرسوم نبود و تنها چند روزنامه در سطح کشور فعالیت داشتند آن چند روزنامه نیز تمامی فعالیت‌ها و مباحث دانشجویی را نیز به‌صورت گسترده پوشش می‌دانند.

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: درهم‌آمیختگی سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی و کسانی که مدعی انقلاب بودند که گروه‌های کمونیستی، مارکسیستی، حزب توده، چریک فدایی خلق، فدایی خلق اکثریت، ماه ویستا، منافقین، مجاهدین خلق، ملی‌گراها و انجمن‌های اسلامی و سایر تشکل‌ها در دانشگاه‌ها به دنبال سازماندهی خود بودند و دراین‌بین برخی‌ها نیز به خارج از کشور مرتبط بودند.

 روح‌الامینی گفت: دست برتر و اکثریت را نیروهای مذهبی و انقلاب داشتند که اکثریت دست بچه‌های انقلابی بودند که پیرو خط امام (ره) بودند که انجمن‌های اسلامی دانشجویان مسلمان از جمله این تشکل‌ها بود.

 هرکجا کشور نیاز داشت دانشجویان در کف میدان بودند

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: هرکجا که کشور نیاز داشت این دانشجویان بودند که در کف میدان حضور داشتند چه در زمینه عمرانی، فناوری، علم‌اندوزی و سازندگی کشور که ریشه در تشکیل بسیج سازندگی بود شکل گرفت که بعد از آن به جهاد کشاورزی، بسیج سازندگی و معاونت روستایی به شکل امروزی در حال فعالیت است.

 تسخیر لانه جاسوسی امریکا یکی دیگر از کارهای ارزشمند دانشجویان بوده است

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: تسخیر لانه جاسوسی امریکا یکی دیگر از کارهای ارزشمند دانشجویان بوده است که یک حلقه‌ای از دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر و علم و صنعت و دانشگاه ملی (شهید بهشتی فعلی) تشکیل و طراحی انقلاب دوم که همان تسخیر لانه جاسوسی بود را اجرایی کردند.

 وی در ادامه گفت: آثار و پیامدهای این انقلاب دوم ۴۴۴ روز طول کشید امام راحل نیز در همان روزهای ابتدایی این کار بزرگ دانشجویی را یک انقلاب دوم نامیدند.

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: بعد از جریان تسخیر لانه جاسوسی تمامی آن دانشجویان و نقش‌آفرینان در انقلاب دوم اکثر جذب سازمان‌ها و نهادهای انقلابی در کشور شدند.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: این نیروهای در کمیته انقلاب، جهاد سازندگی و عمده وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های مختلف کشور جذب شده و مشغول فعالیت شدند.

 تشکیل جهاد دانشگاهی

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: تشکیل جهاد دانشگاهی و سایر نیازمندی‌های کشور در حوزه دانشجویی شکل گرفت؛ ولی عمده‌ترین نهادی را که دانشجویان بیشتر بر روی آن تمرکز داشتند بحث جذب سپاه و بسیج شدند که نقش ارزشمندی در دفاع مقدس نیز داشتند.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: محسن رضایی و تمامی فرماندهان ارشد لشکرها و صنایع دفاعی و قرارگاه‌های مختلف سپاه از جمله قرارگاه کربلا و سازندگی کشور را سازماندهی کردند و در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا به امروز ماندگار شدند.

 روح‌الامینی گفت: ولی دراین‌بین نیز بیشتر دانشجویان نیز در دفاع مقدس به شهادت رسیدند؛ ولی بدنه فعالیتی کشور از بدنه دانشجویی بوده است.

 نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: در دهه ۶۰ و ۷۰ و ۸۰ بحث گره‌خوردن نقش دانشجویان در مسائل مختلف کشور کاملاً مطابق با اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی بود؛ ولی در چند سال گذشته این مهم کمی کم‌رنگ‌تر شد که در یک دهه گذشته سیاسی و اجتماعی و صنایع بیشتر شد؛ ولی در همین بین کمی نیز متأسفانه غفلت شده است.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه آن سرزندگی و نقش‌آفرینی دانشجویان به دلیل تحت‌تأثیر قرارگرفتن در حوزه مسائل سیاسی و برخی سیاست‌زدگی‌ها کمی کم‌رنگ‌تر شد.

 توجه به مسائل حاشیه‌ای ظلمی نابخشودنی است

 روح‌الامینی تأکید کرد: توجه به مسائل حاشیه‌ای ظلمی نابخشودنی است که هرگز نباید دانشجویان در این مسائل قرار گیرند.

 وی خاطرنشان کرد: سخنرانی زیبای سید هاشم حیدری در چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله در مسجد شهید مطهری از جامعه نخبگانی کشور و دانشجویان گلایه کرده بود که گفت: که شما در زمستان ۱۴۰۰ یک سخنرانی مهم از مقام معظم رهبری در باب جهاد تبیین را مورد کم‌توجهی قرار دادید؛ ولی ما که در عراق هستیم به‌درستی این پیام مقام معظم رهبری را گرفته و این مهم را مورد تبیین قرار دادیم؛ ولی انتظار این بود که شما نخبگان و حوزه‌های علمیه متأسفانه این مهم را موردتوجه قرار ندادیم.

 غفلت از جهاد تبیین

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات گفت: چرا امروز ما باید در جنگ لبنان، غزه و عراق وسوریه به کمک مردم این کشورهای برویم و نسبت به دفاع از انقلاب اسلامی در این کشورها مبارزه کنیم و از خطوط خط مقدم جبهه مقاومت دفاع کنیم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: چرا ما یک راهبری مشترکی با روسیه و چین در منطقه داریم که نیازمند تبیین است که این مهم باید توسط دانشجویان بیان شود که اگر این مهم را مورد توجه نداشته باشیم دشمنان با طراحی فتنه های مختلف همانند پائیز ۱۴۰۱ کشور و قضیه مهسا امینی رُخ داد و نارضایتی های اجتماعی را در پی داشت.

روح‌الامینی گفت: در بحث کاهش میزان مشارکت در انتخابات یکی دیگر از مشکلات کشور بود که نتیجه عدم توجه به جهاد تبیین بوده است و زمانی نمایندگان در همین تهران با دو میلیون نفر انتخاب می شدند ولی امروز یک نماینده در تهران با ۳۰۰ هزار رای به مجلس راه می یابد که این مهم نتیجه تفرقه افکنی ها و بگو ومگوهای سیاسی است.

رسالت بزرگ دانشجویان بسیجی

وی افزود: بسیجیان و نخبگان ودانشجویان بسیجی رسالت بزرگی دارند و اینجاست که باید به داد انقلاب اسلامی برسند و در این جنگ ترکیبی با جهاد تبیین و کار برای مردم نسبت به خنثی سازی توطئه های دشمنان تلاش کنیم.

وی افزود: امیدآفرینی و ترویج آن در جامعه لازمه کار دانشجوی بسیجی و انقلابی است لذا همه ما باید برای بحث جهاد تبیین مد نظر مقام معظم رهبری سنگ تمام بگذاریم.

منبع:صبح زاگرس

انتهای خبر/