کدخبر: ۶۹۰۰۷
۲۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۰
چاپ

علی پو روستا بیان کرد:

راهکار افزایش سلامت روانی در خانواده

یک روانشناس با بیان اینکه عوامل مهمی در از بین رفتن سلامت روانی در خانواده مؤثر هستند گفت: نبود ارتباط سازنده همراه با درك، احساس، احترام متقابل و همدلي بين اعضاء خانواده می تواند در از بین رفتن سلامت روانی تأثیر گذار باشد.

به گزارش خبرلنده ،  صبح زاگرس به نقل از سایت زنان استان کهگیلویه و بویراحمد(ایل بانو) علی پو روستا در گفتگو با این پایگاه خبری اظهار داشت.خانواده مبداء بروز و ظهور عواطف انساني و کانون صميمانه ترين روابط ميان افراد و مهد پرورش فکر، اخلاق و تعالي روح انساني است.

وی در ادامه دست يابي به جامعه سالم را در گرو سلامت خانواده دانست و افزود: تحقق خانواده سالم مشروط به برخورداري افراد آن از سلامت رواني و داشتن ارتباط مطلوب با يكديگر است.

این روانشناس با تعریفی از سلامت روانی بیان داشت: در واقع سلامت رواني حالت رواني است كه ويژگي بارز آن سلامت، بهبود هيجاني، عاطفي، نداشتن اضطراب، ظرفيت ايجاد رابطه حسنه، رضايت بخش با ديگران و توانايي مقابله مناسب با تنيدگي ها و تناقض هاي زندگي است.

وی تصریح کرد: خانواده به عنوان يك سيستم است كه اگر يكي از اعضاء آن فاقد سلامت رواني باشد كل سيستم را تحت تأثير قرار مي دهد.

پور روستا با بیان اینکه بهم ریختگی سیستم خانواده موجب نارسا كنش وري در جنبه هاي روان شناختي، هيجاني، رفتاري و اجتماعي خانواده می شود خاطر نشان کرد: به دنبال آن مشكلات رفتاري و هيجاني در خانواده و جامعه به وجود مي آید كه مي تواند براي ديگر اعضاء خانواده دردسر ساز شود.

وی به يك سري عوامل تأثیر گذار در از بين رفتن سلامت روان خانواده  اشاره کرد و یادآور شد: نبود ارتباط سازنده همراه با درك، احساس، احترام متقابل و همدلي بين اعضاء خانواده به عنوان مهمترين عامل اشاره كرد.

این روانشناس یکی از مهترین دلایل کم شدن برقراری ارتباط و گفتگو میان اعضای خانواده را  چند شغله بودن پدر بیان و ابراز داشت: شاغل بودن مادر، تلويزيون، اينترنت، ماهواره و فشارهاي اقتصادي باعث شده که ارتباط بين اعضاء خانواده ها كم شود و فضاي لازم براي برقراري ارتباط و گفتگو وجود نداشته باشد.

وی تصریح کرد: اعضاء خانواده نمي توانند هيجانات و عواطف منفي و مثبت خود را با ديگران در ميان بگذارند و آن ها را تخليه سازند، بنابراين سلامت رواني آن ها كاهش پيدا مي كند.

پور روستا به راهکارهای مختلف برای افزايش سلامت رواني خانواده اشاره و تأکید کرد: درنظر گرفتن زمان و وقت كافي براي برقراي ارتباط سازنده همراه با همدلي، درك متقابل، احترام، گوش دادن فعال و در نظر گرفتن حد و مرز هر يك از اعضاء خانواده، احترام به اين حد و مرزها به صورتي كه هر يك از اعضاء به حق و حقوق ديگري احترام بگذارند و آزادي و انتخاب عمل ديگري را از بين نبرند تا هريك از اعضاء بفهمند كه مسئوليت هدايت زندگي و سرنوشت خود را دارند.

وی ايجاد و ارتقاء يك معنا، آرمان و يك هدف والا در زندگي تك تك اعضاء خانواده را یکی از مهمترین راهکار برای افزایش سلامت روانی در خانواده برشمرد و گفت: به خاطر آن آرمان و معنا تلاش و به همديگر كمك کنند.

این روانشناس اظهار کرد: وجود معنا و معنويت و اعتقاد به خداوندي كه هميشه و در هر لحظه مي تواند به انسان كمك كند مي تواند قوت قلبي باشد تا فرد در شرايط سخت زندگي با اعتقاد و باور به آن شرايط سخت را تحمل کنند.

وی در پایان با تأکید بر وجود تعاون و همكاري بين اعضاء خانواده جهت تلاش براي برطرف كردن نيازهاي اساسي زندگي خود و سازگاري و تطبيق با شرايط موجود زندگي، گفت: به اين صورت كه با توجه به وضعيت اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي خود رفتار کنند تا اينكه بخواهند نقشي مغاير با آنچه هستند را بازي نمايند.

انتهای پیام/