گزارش:
بحران بي آبي در استاني پُرآب
چند سالي است كه بحث بي آبي به عنوان يكي از بلاهاي طبيعي در همه جهان مطرح است بي آبي و خشكسالي هاي پي درپي باعث كاهش شديد سفره هاي زير زميني و كاهش سطح رودخانه ها تا بيش از يك متر و يا بيشتر نيز شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي خبرلنده، استان كهگيلويه وبويراحمد يكي از استان هاي پُر آب كشور است كه از دومنطقه سردسيري و گرمسيري تشكيل شده است كه وجود چشمه ساران و رودخانه هاي متعدد اين استان را به استاني چهارفصل نيز ناميده انده كه هم اكنون بحران آب در كمين برخي از شهرهاي اين استان است.
جاري شدن رودخانه هاي جن و مارون در شهرستان لنده باعث شده است كه كشاورزي و باغداري در اين شهرستان رنگ و رونق بسياري به خود بگيرد البته با توجه به موقعيت توپوگرافي منطقه و وجود تپه ماهورهاي مختلف و عدم زير ساخت هاي مناسب در حاشيه اين دور رودخانه كشاورزان و باغداران اين شهرستان آن گونه كه بايد وشايد تنوانسته اند از اين نعمت خدادادي بهره لازم را ببرند.
آب رودخانه مارون و جن با گذر از شهرستان لنده بدون استفاده مطلوب و بهينه به طور مستقيم به سد مارون در بهبهان مي ريزد كه سود و استفاده لازم و بهينه را ساكنين روستاها و شهرهاي خوزستان مي برند و شهرستاني هاي كهگيلويه و لنده دست به زانو نشسته و شاهد گذر جريان آب اين دو رودخانه اند.
بحران بي آبي در شهرستان لنده كه داراي دو رودخانه پرُ آب است باعث شده كه امسال از سوي مسئولان جهاد كشاورزي اعلام كنند كه به كشت صيفي جات، برنج و هندوانه و ساير محصولاتي كه آب زياد مصرف مي كنند را كشت نكنند.
خشكسالي هاي چندسال گذشته و نبود مديريت صحيح در استفاده بهينه از منابع عظيم آبي و كاهش بارش برف در اين شهرستان به خصوص مناطق سردسيري باعث شده است كه چندين چشمه ثقلي كه باعث تامين آب باغات سرحدي مي شد به طور كامل خشك و مابقي با كاهش و آفت 50درصدي مواجه شوند.
آتش سوزي هاي پي درپي در شهرستان هاي استان نيز ناشي از همين كم بارشي و خشك بودن علفزاران و مراتع جنگلي است كه باعث آتش سوزي هاي گسترده با حجم عظيمي از خسارات غيرقابل جبران مواجه مي شوند.
مختار مشهدي زاده مدير جهاد كشاورزي شهرستان لنده درهمين رابطه در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي خبرلنده اظهاركرد: خشكسالي ها و تراكنش بارندگي باعث شده است كه در سالهاي اخير با بحران و كمبود آب مواجه شويم.
وي افزود: شهرستان لنده در استان كهگيلويه وبويراحمد از اول سال زراعي93-94 تا كنون بعد از شهرستان بويراحمد 4 / 443ميلي متر بارندگي داشته است كه رتبه دوم استان را در ميزان بارندگي به خود اختصاص داده است كه باتوجه به اين سطح از بارندگي متاسفانه به دليل ناهمورا بودن و عدم استفاده از شخم استاندار درهنگام كشت و نبود سطح صاف در اين شهرستان باعث شده است كه اين مقدار از بارش به سد مارون بهبهان بدون كمترين استفاده اي بريزد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان لنده تصريح كرد: نكته جالب تر اينكه در مدت زمان مشابه سال گذشته ميزان بارندگي در شهرستان لنده 732 ميلي متر بوده كه بالاترين نُرم بارندگي در استان بود.
وي تاكيد كرد: ميزان بارندگي در 10سال گذشته بر اساس آمار ايستگاه بارانسجي جهاد كشاورزي شهرستان لنده 6 / 732 ميلي متر بوده است كه بعد از شهرستان بويراحمد با مقدار 8 /824 ميلي متر رتبه دوم در استان را دارد كه متاسفانه هم اكنون جزء شهرستان هاي بحراني به لحاظ كمبود آب محسوب مي شود.
مشهدي زاده اظهاركرد: باتوجه به ميزان بارندگي در سال زراعي قبل و ميزان بارندگي امسال شاهد كاهش 289 ميلي متري باران در اين شهرستان هستيم كه خود بيانگر افت شديد بارندگي است.
مدير جهاد كشاورزي اظهاركرد: كاهش ميزان برف در دومنطقه سردسيري دلي مهرجان و دلي خياركار در بخش موگرمون و عروه در بخش مركزي باعث شده است كه چشمه هاي ثقلي چندين ساله كه داراي آب بسيار بوده اند به نصف تلقي پيدا كرده و دو چشمه پُر آب آنان به طور كامل خشك گردد.
وي تاكيد كرد: كاهش بارندگي باعث از بين رفتن علوفه در مراتع براي دام هاي عشاير و دامداران اين منطقه شده است كه خود به خود باعث كاهش ميزان توليد گوشت قرمز در شهرستان مي شود.
مشهدي زاده اظهاركرد: به دليل كاهش شديد چشمه منطقه سردسيري دلي خيار كار در بخش موگرمون از پايان تيرماه ناچر به اجاره يك دستگاه تانكر آبرساني جهت آبياري باغات دلي خيار كار هستيم كه نشان دهنده وضعيت بحراني آب در اين منطقه سردسيري است.
مدير جهاد كشاورزي در ادامه تاكيد كرد: در منطقه دلي مهرجان نيز با اجراي بيش از سه هزار متر لوله پلي اتليني به منظور هدايت صحيح آب تا باغات اجرا شده كه تاثير زيادي در كاهش ميزان مصرف آب داشته است.
وي گفت: انتظار داريم باغداران با اجراي طرح آبياري تحت فشار مشكلات كمبود آب باغات خود را جبران كنند تا در زمان كمبود آب با مشكل مواجه نشوند.
مشهدي زاده عنوان كرد: كمبود بارش بارندگي امسال باعث كاهش 50درصدي توليد گندم در اين شهرستان شده كه علت اصلي آن خشكسالي هاي چند سال گذشته و كاهش بارندگي است .
اميدواريم باتوجه به توضيحات داده شده، مسئولان شهرستاني و استاني با توجه به اينكه شهرستان لنده يكي از شهرستان هاي همجوار با رودخانه مارون مي باشد نسبت به انتقال آب روخانه مارون به دشت هاي وسيع آبلش و دشت بن و احداث منبع ذخيره سازي بزرگ جهت تامين آب مزارع كشاورزي با اختصاص اعتبارات لازم اقدام نمايند.
انتهاي پيام/م75
پربیننده ترین
- ● توصیههای امام جمعه و رئیس دادگستری به فرماندار جدید/فرماندار جدید لنده: اولویت کاری ام مطالبات مردم در حوزه لنده -تشان است+تصاویر
- ● مراسم چهلم شهدای مقاومت در لنده برگزار شد
- ● حضور باشکوه بسیجیان لندهای در پنجم آذرماه+تصاویر
- ● دانشآموزان لندهای جور کمکاری مسئولان کشیدند
- ● دیار اولینها میزبان ۵ شهید گمنام دفاع مقدس
- ● اولین فرماندار بومی شهرستان لنده منصوب شد
- ● مهمترین چالش پروژههای لنده بررسی میشود
- ● ناکامی نفتیهای لنده در مقابل پارسیان شوشتر
- ● حل مشکل 30 ساله زمینهای معارضی در لنده
- ● واگذاری زمین به ۳ قلوهای لندهای
- ● لنده امنترین شهرستان کشور شد
- ● اعزام ۸۰ دانشآموز دختر لندهای به اردوی راهیان نور
- ● جاده حادثهخیز لنده - تراب آسفالت شد
- ● فضای مجازی مهمترین سنگر برای دفاع از انقلاب است
- ● برگزاری اردوی زیارتی تفریحی بسیجیان حوزه شهیدرجایی موگرمون
آخرین اخبار
- * مدیریت صحیح فضای مجازی در جامعه الزامی است
- * لنده میزبان فرزندان روح الله
- * مرگ تلخ جوان ۳۶ ساله لندهای در حادثه رانندگی
- * فریاد کودکان لنده ای در «فریاد خاموش» + تصاویر
- * برگزاری مانور ایمنی و زلزله در لنده
- * فضای مجازی؛ ابزار دشمن برای تغییر باورها
- * درد دل کشاورزان دشت آبلش با فرماندار لنده
- * ناکامی نفتیهای لنده در مقابل پارسیان شوشتر
- * حضور باشکوه بسیجیان لندهای در پنجم آذرماه+تصاویر
- * فتنه آمریکاییها برای بُرد موشکی ایران خنثی شد
- * بسیج سازندگی لنده پای کار محرومیت زدایی
- * مسدودکردن ۴ ساله خیابان کتابخانه عمومی لنده
- * نهادینهشدن فرهنگ و تفکر بسیجی در بطن جامعه
- * داد مردم از بی کیفیتی نان در لنده
- * واکنش فرماندار لنده به درگذشت شاعر نامدار کهگیلویه وبویراحمدی