کدخبر: ۸۸۵۲۶
۱۹ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۲۶
چاپ

تعطیلی تنها پروژه جهش تولید در لنده

طرح بزرگ آبرسانی به ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت بن لنده تنها پروژه جهش تولید در شهرستان لنده بوده که چندین ماه است تعطیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرلنده» توسعه‌بخش کشاورزی و تأمین امنیت پایدار در این بخش است که می‌تواند کشور را از وجود بحران‌ها و تحریم‌های فلج‌کننده دشمنان نجات دهد.

در کشورهای توسعه‌یافته بخش کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به‌گونه‌ای که در حال حاضر به سمت تولید بیشتر محصولات ارگانیک و سالم رو آورده‌اند.

باتوجه‌به مسائل عنوان شده کشاورزی یکی از بااهمیت‌ترین بخش‌های تولیدی کشورها است و با دادن تسهیلات مناسب مخصوص این بخش و سرمایه‌گذاری بر روی نیروی کار می‌توان اقتصادی پایدار برای رشد اقتصادی انتظار داشت که یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه‌یافتگی به شمار می‌رود.

یکی از مهم‌ترین طرح‌های جهش تولید در شهرستان لنده اجرای طرح آبیاری ۵۰۰ هکتاری در منطقه دشت بن بخش موگرمون لنده است که در ابتدای کار با مشارکت بنیاد علوی و جهاد کشاورزی با پیشرفت خوبی همراه بود.

این طرح ملی با اجرای خط لوله از رودخانه مارون تا تپه‌های مشرف بر دشت بن اجرا شده است و مخزن ذخیره آب نیز یک سال پیش تکمیل شد.

طرح ملی آبیاری ۵۵۰۰ هکتاری دشت بن بیش از یک سال است به دلیل برخی مشکلات مالی و تأخیرات پیمانکار در روند اجرای باعث تعطیلی کامل آن شده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری در خصوص علل تعطیلی این پروژه ملی گفت: پروژه جهشت تولید آبیاری دشت بن لنده با اعتباری افزون بر ۷۰ میلیارد تومان ۵ سال پیش کلنگ‌زنی شد.

عطب اله بیژنی فرد تأکید کرد: این پروژه با آبیاری بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی مسطح منطقه دشت بن می‌تواند سهم قابل‌توجهی در افزایش سطح کشاورزی و اشتغال جوانان این شهرستان داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه از اسفندماه سال گذشته عملیات اجرایی این پروژه توسط پیمانکاری تعطیل شد که سازمان جهاد کشاورزی استان نیز برابر وظیفه قانونی خود از پیمانکار در شورای فنی استان به دلیل تعطیلی پروژه شکایت کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: پس از احضار پیمانکاری و حضور نماینده حقوقی سازمان جهاد کشاورزی استان با رای شورای فنی یک مهلت ۳ماهه به پیمانکار داده شد تا نسبت به ادامه کار اقدام کند که بازهم این مهلت به اتمام رسید و کاری صورت نگرفته است.

بیژنی فرد تأکید کرد: بنا به رای شورای فنی استان و صدور رای به نفع سازمان جهاد کشاورزی پیمانکار محکوم و نسبت به خلع‌ید آن روند قانونی کار در حال اجرا است.

وی در ادامه گفت: این در حالی است که تمامی معارضات سد راه پروژه با تلاش شبانه‌روزی با همراهی و همکاری خود مردم رفع شده است و عملاً پیمانکار از ادامه کار شانه خالی کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنده گفت: این پروژه با مشارکت بنیاد علوی بااعتبار ۷ میلیارد تومان اجرایی شده است که تا کنون مبلغ ۵ میلیاردتومان از تعهدات خود را اجرایی کرده است و مابقی نیز منتظر روند اجرایی پروژه است.

بیژنی فرد گفت: تعداد ۱۱ دستگاه پمپ آب این پروژه در سال گذشته خریداری شده است که منتظر روند اجرایی پروژه برای راه‌اندازی هستیم.

انتهای خبر/